canadaadventure.blogg.se

Mitt år som utbytesstudent i Kanada 13/14

Sista veckan

Publicerad 2014-06-29 21:13:18 i Allmänt,

Den senaste veckan har varit full med händelser, härligt väder, värdfamilj och kompisar. Jag har lite tid kvar nu så därför tänker jag inte skriva så mycket mer nu utan njuta av de tre dagar jag kan göra alla dessa saker. Bilderna får tala för sig själva.
Torsdagen, fredagen och lördagen spenderades med det här gänget. På måndag likaså. Fast det blir den sista gången. Bäst att passa på medan vi kan. 
I torsdags var det graduation. Bilder kommer.
Fredag: Campfire/hejdåparty @our place
Sarah och Becca

Lördag: Dress shopping day med tjejerna i London

Jag och Lisa
Middag på restaurang senare på kvällen
Finaste Lisa
Jag och Becca
Älskar den här bilden. Jag och Johanna i våra nya klänningar
Jag och Lisa
Sen försökte vi kolla på Les Miserables på kvällen men det slutade såhär

Strawberry picking

Publicerad 2014-06-29 20:51:11 i Allmänt,

Julianne!
Några söta ungar som åt fler jordgubbar än vad de plockade
Bethany
Det var ett stort fält med jordgubbar där folk kom och plockade
Resultatet efter 45 minuter



Canada's Wonderland

Publicerad 2014-06-25 02:56:07 i Allmänt,

Canada's Wonderland var bäst! Kommer aldrig glömma den dagen. En och en halv timmes bussresa tog det från skolan för att komma till nöjesparken. När vi närmade oss såg jag det skyhöga berg-och dalbanorna torna upp sig framför oss och det såg aningen läskigt ut. Jag sa det till mina kompisar som genast började försöka övertyga mig om att de inte var så farliga som de såg ut. Den största berg-och dalbanan var ju bara 92 meter hög och gick bara i 146 km/h. Första fallet var dessutom 80 graders vinkel. Inga problem heller.
 
Vi gick in i parken och fick veta av lärarna att vi hade drygt nio timmar att spendera där inne. Jag gick med Johanna, Lisa, Lauren, Sarah och Justin och vi började lugnt. Eller ja, lugnt deras stil, vilket innebär looping. Det var kul och snart insåg jag att Leviathan, den allra högsta berg-och dalbanan nog inte var så farlig. Vi åt lunch, stektes i solen och hade det bra.
 
De fem sista timmarna gick vi egentligen bara fram och tillbaka mellan de två största berg- och dalbanorna i parken, Leviathan och Behemoth. Behemoth är min favorit. Bättre än något jag någonsin åkt förut.
Lauren, jag, Lisa, Sarah och Johanna
Lauren och jag hade lite kul hehe...
Här är vi, hela gänget!
Excited for Leviathan!!
 

Pool Party #2

Publicerad 2014-06-24 23:31:00 i Allmänt,

Var återigen iväg på ett poolparty med mina kompisar och det var superkul. Solen sken, det var ca 28 grader ute och 86 grader fahrenheit i poolen. Kanadensarna är roliga de, när de kommer till temperaturer. Obeslutsamma verkar det som, eller vacklande mellan två kulturer. Temperaturen i luften mäts i celsius, vattentemperaturen i fahrenheit och ugnen likaså. Om jag bakar och vill ha ugnen på 150 grader måste jag konvertera temperaturen så jag kan ställa in den rätt. Ingen vet riktigt varför de använder båda när jag frågar varför, men de håller med om att det är konstigt.
Side track, okay... Pool partyt var i alla fall toppenbra. Vi spelade volleyboll i poolen, kastade frisbee, solade, grillade, satt runt brasan när det blev mörkt och gick på halvläskig skogsvandring vid midnatt. Kul grejer. Grejer jag kommer sakna. Det jag gillar bäst är att 25 personer kommer hem till någons hus och inte en enda bryr sig om att ta med alkohol. Det är inte viktigt för de här ungdomarna. Ämnet tas inte ens upp under hela kvällen. Man har det bara bra tillsammans.
Grabbarna hoppar från trampolinen
Amy, Bethany och jag
Jag tillsammans med Kirstin och Amy
Annika och Sarah
Dags för brasan!
 
Sist av allt började Kevins pappa (killen vi var hemma hos) skjuta fyrverkerier så det blev en liten show


Cheering for my little brother

Publicerad 2014-06-19 04:01:33 i Allmänt,

Kom just hem från min lillebrorsas fotbollsmatch. Hans lag är Nederländerna och de spelade mot Spanien, med resultatet oavgjort. Jag och Julianne följde med för att heja på. Hup Holland hup!
 
 
 
Som sagt var jag på skolan idag. Spenderade 8 timmar där och gjorde absolut ingenting vettigt, men det var kul. Fick tid att prata med folk (himla mycket faktiskt), speciellt med grabbarna i min klass. Sen kollade vi på hela fotbollsmatchen mellan Nederländerna och Australien. Bra dag alltså.
Nu är det bara att vänta tills på fredag och Canada's Wonderland!! Kommer bli superkul!
 

The Ultimate Season

Publicerad 2014-06-17 22:07:28 i Allmänt,

Fixade ihop en liten video som sammanfattar frisbee-säsongen från april-maj. Nu när det är sommarlov har jag gott med tid att göra vad jag vill. Fast nej, jag är faktiskt ganska uttråkad redan. Imorgon tänkte jag åka till skolan en sväng och supporta mina kompisar som skriver biologi och kemi-exams. Har inget vettigare för mig. Det är lika bra att passa på att se dem varje dag nu, för snart kan jag ju inte det längre. 15 dagar...
 

Dagen innan exams

Publicerad 2014-06-16 03:35:41 i Allmänt,

Det här är bästa sättet att plugga franska på dagen innan exams. 
Genom att kolla på frozen!

Har gett upp med pluggandet nu faktiskt. Har inte spenderat i närheten så mycket tid som förra terminen på att läsa på inför proven. Men jag har också insett att jag bara har lite mer än två veckor kvar och att nästan inget av det här årets skolarbete räknas ändå. Det går lite emot mig själv att medvetet låta bli att plugga fast jag inte kan allting jag vet att jag måste kunna. Imorgon bitti har jag i alla fall politik-exam och det vet jag kommer bli supersvårt. Franskan på eftermiddagen är jag dock inte orolig för. Det är bara att göra sitt bästa!

Sista dagen i skolan

Publicerad 2014-06-13 04:14:00 i Allmänt,

11 juni. Sista dagen i skolan. De allra flesta är glada över att året äntligen är slut. Inte jag. Inte ett dugg.
 
Under de första två lektionerna var vi tvugna att städa ur våra skåp, vi åt snacks och gick över lite review för exams som är på måndag och onsdag. Många var uppklädda och det var bara allmänt bra stämning på skolan. Under lunchen grillades det hamburgare utomhus och sedan gick vi in för att ha Awards Assembly. Hela eftermiddagen hölls det tal och diplom delades ut bland skolans bästa elever i varje ämne och i alla sporter.
Här är konferensiererna Caleb, Trent och Dominic (från Schweiz). Dominic höll även ett litet tal på slutet om hur han, jag och Marieke uppskattat vad Woodland gjort för oss under året och sa tack till våra värdfamiljer och kompisar.
Johanna fick välförtjänst award för hennes insats i kören
 
Även jag fick awards, vilket jag verkligen inte förväntat mig. Jag trodde de andra eleverna hade större chans att få dem eftersom de gått på skolan i så många år, men när de kom till "French Department Award" och "Excellence in Drama" var det mitt namn som blev uppropat.
Jag när jag tar emot diplomet från Mr. Graham - skolpjäsens regissör
Och så diplomet som jag fick av min franskalärare
Alla elever som fick diplom för "excellence in a sport"

Awards Assembly tog i stort sett hela resten av dagen så när den väl var slut rullare bussarna hemåt. Bethany (min värdsyster) hade ordnat ett poolparty för nästan halva min klass så vi badade, spelade frisbee och satt runt brasan och pratade. Det var jättetrevligt hela alltihopa och vi hade kul tillsammans. Väderleksrapporten hade sagt att det skulle regna och åska hela dagen men det var inte förrän halv elva på kvällen som dropparna började falla och då var alla påväg hem i vilket fall.
Chill vid brasan
Jag och Marieke going crazy...
Dominic och Ethan. Härliga killar det där
 
Tyvärr upptäckte jag alldeles för sent hur trevliga alla i det här gänget är. De är inte mina närmaste kompisar men vi kommer bra överens ändå. Det här är bara några av alla som kom under kvällen. Tror vi var totalt 25 stycken eller nåt.
 
Bra dag alltså, även fast jag var ledsen över att jag inte kommer få se alla dagligen från och med nu. Jag freakade nästan ur när jag insåg att Amy, en tjej i min klass varken kommer komma till skolan under exams eller följa med till nöjesparken nästa vecka, vilket innebär att det var sista gången vi såg varann. Efter att vi kramades om en lååång stund insåg vi i alla fall att hon kommer vara där på graduation, och det kommer ju jag också så då kändes det bättre. Herregud, kommer det kännas såhär läskigt varenda gång jag inser att jag måste åka? Hur ska jag då klara mig sista tiden?
Jag fick i alla fall veta hur ett riktigt hejdå kändes. Mitt allra första, för en av killarna i min klass kommer jag inte se igen innan jag åker. Tror ingen av oss var speciellt glad.
 
Vi får se hur de här sista 20 dagarna i Kanada blir. Hade jag gått i skolan hade det inte varit några problem, men när jag inte har något att göra och inte får träffa mina kompisar blir jag bara rastlös och det känns som att hemresan bara sträcks ut. Jag har i alla fall exams, Canada's Wonderland, Niagarafallen, dress shopping med kompisarna och självklart fira Kanadas nationaldag kvar att göra. Dessutom är det väl snart dags att börja packa. 
 

Lip Dub Video

Publicerad 2014-06-10 04:59:13 i Allmänt,

Här är musikvideon vi spelade in förra veckan! Tar er genom en guidad tur på skolan också. Enjoy!
 

Woot Woot!

Publicerad 2014-06-09 22:51:32 i Allmänt,

Alrighty.
So my name is Becca and I am taking over Linnea's blog!!!!!! BWAHAHA!
No, I'm just kidding, just writing a quick post while Linnea looks at pictures of squirrels.
I don't know any Swedish just so you know, altough you've probably figured that out. Linnea's taught me a few phrases, but I don't know how to write them :)
I've been keeping up on the blog to see how Linnea sees living in Canada. It's been really interesting since we've shared a lot of classes and trips together.
The best thing about being on the blog though is translating it to English. I'm constantly trying to decipher sentences that didn't translate correctly, or words that didn't translate at all! But it's all in good fun and we all enjoy a laugh at the interesting phrases that turn up in posts.
Um. Okay. 
Not too sure what to write cause I was just told to make a post.
I'll tell you a bit about myself :)
I've lived in Ontario all my life, and have only travelled to Quebec and a few states in the US. I've never been overseas, although I hope to go to China in the near future. Travelling and being abroad isn't really my thing so I'll leave that to people like Linnea. 
Since Linnea and I are both elite musicians (well not really, but just go along with me) I invited her to join the community band that I'm a part of on Monday nights. This is always fun because it involves really difficult but fun pieces. One of my favourites (and I'm sure Linnea will agree with me) is Bayou Breakdown. We've also played a selection from Disney's Frozen and The Lion King.
In all it's been a really fun year getting to know and work and play with Linnea. We will all miss her terribly but know that Sweden is calling her Swedish heart home. :D
 
- Becca 
 
p.s. sorry I got a bit sappy (happy cheesey) at the end Linnea :P

Last month

Publicerad 2014-06-09 05:38:23 i Allmänt,

Är inte jättebra på att blogga för tillfället och räkna inte med alltför många uppdateringar nu sista tiden. Har lite mer än tre veckor kvar i Kanada så då ska jag se till att ha kul minsann. Det kommer det nog bli också för jag har massa saker planerade med familjen och mina kompisar. Kommer sakna dem minsann... Klockan är halv 12 på natten och jag har skola imorrn men jag vill ändå bara skriva en liten kort uppdatering om senaste veckan. Eller "visa" kanske jag ska säga för jag har bilder som beskriver det bättre.
Jag och Emily på Mariekes födelsedagsfest
Red själv för första gången i hela mitt liv

Bonfire
Och så Sofia såklart!!
Ja, såhär tillbringar vi våra orkesterlektioner numera
Konsert
Två (eller tre kanske hehe) söta tjejer
Snapchaaaat
Sofia lärde sig massor med franska på franskalektionen... Mest produktiva klassen någonsin. Hrmm...
Jag och mina helt normala kompisar innan ett kör-framträdande 


Dags för viking-attack (endast halva styrkan är med i kortet dock)
Sen var det fullt med Sverige-flaggor i historiaklassrummet. Inte mitt fel...
Vad tycker ni om nya utstyrseln i klassrummet?

Studsmattedags med Isaac
Och Outlet shopping
Handlade Blue Jays-grejer. Behövs ingen förklaring till vad vi håller på med :)

Lip dub

Publicerad 2014-06-03 14:57:29 i Allmänt,

Marieke som går på min skola (utbytesstudenten alltså) håller på att göra en lip dub som ett projekt i en av sina klasser. En lip dub är i stort sett en musikvideo som måste tas i en enda tagning. Så vi var runt 40 elever som placerades ut över hela skolan och så fick vi en mening till en sång att lära oss och rörelser som passade till den. Låten var "it's a beautiful day" och det var strandtema så vi sprang runt med solglasögon, badringar, stråhattar och vattenpistoler. Så om ni föreställer er en låt från high school musical så får ni nog en ganska bra bild av hur det var.

Carly, Maddy och jag i våra snygga hattar
Dominic från Schweiz
Och så jag och Carly som sjöng tillsammans till vår del av låten

Hoppas verkligen jag kan få tag i musikvideon så jag får se det färdiga resultatet!

Om

Linnea Källgren

Hej! Mitt namn är Linnea och här kommer jag berätta om mitt liv som utbytesstudent i Kanada, på andra sidan jordklotet! Jag är 18 år och bor just nu i Kitchener, Ontario där jag bor i en värdfamilj och går på Woodland Christian High School. Jag åker med organisationen YFU!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela