canadaadventure.blogg.se

Mitt år som utbytesstudent i Kanada 13/14

En liten update

Publicerad 2013-10-22 04:23:05 i Allmänt,

Jag vet att jag inte skrivit på länge nu (förlåt!), men vill bara göra ett snabbt inlägg och säga att jag lever, liver rullar på. De senaste veckorna har varit ganska häktiga (kan gå in på detaljer senare) men kan kort och gott säga att jag håller på att packa mina väskor igen - för femte gången sen jag kom hit. Det är inte lätt att hitta fast boende inte...

Hur som helst så bär det av till Washington tidigt på fredag morgon - en resa med grade 12 som skolan erbjöd mig att följa med på, så förvänta er ingen vidare uppdatering på ett tag framöver heller. Så fort jag kommer till min permanenta familj ska jag försöka få lite rutin på det hela. På bloggandet, och på allt. Det känns som jag varit på resande fot i två månader. Men det har jag ju också.

Jag lovar att hälsa till Obama om jag ser honom! (Ja, vi ska faktiskt till Vita Huset!!)
Ciao!

Några klipp från Augusti

Publicerad 2013-10-07 08:22:00 i Allmänt,

Landningen i Toronto. (Jag vet att du vill se det här Lovisa) Gissa om jag var excited!!
En liten kort video från Niagarafallen
Och så första baseball-matchen!

En helt vanlig historialektion...

Publicerad 2013-10-05 20:00:35 i Allmänt,

Making mummies!!
Ja, såhär kul hade vi förra veckan! Vår historialärare fick för sig att vi behövde "fördjupa" våra kunskaper om antika Egypten genom att arbeta lite praktiskt, och vad är inte bättre då än att göra precis så som egyptierna gjorde? Vi delades upp i 8 grupper och lindade in varsitt offer i toalettpapper. Det gick åt ett antal rullar papper och de säkert 25 graderna i klassrummet gjorde att de stackars mumierna höll på att dö av värmeslag.
Men det bästa av allt var att vi tog den snyggast inlindade mumien och bar in den på ett bord till biologilektionen i rummet intill. Alla blev tysta och bara stirrade på oss, eftersom vi stört dem mitt i nån biologi-labb. Men vi lämnade mumien där och sa: "This is what happens in History class if you don't do your homework."
Sen bröt alla ut i skratt. Och historialäraren var jättenöjd såklart.
De använder fortfarande gamla hederliga tavlor här, menj vita kritor alltså!
 Och titta vad som finns i taket i vårt historiaklassrum!!
Fattar ni varför läraren alltid pratar om mig som "our viking friend" haha :)

Om

Linnea Källgren

Hej! Mitt namn är Linnea och här kommer jag berätta om mitt liv som utbytesstudent i Kanada, på andra sidan jordklotet! Jag är 18 år och bor just nu i Kitchener, Ontario där jag bor i en värdfamilj och går på Woodland Christian High School. Jag åker med organisationen YFU!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela