canadaadventure.blogg.se

Mitt år som utbytesstudent i Kanada 13/14

Carpe Diem

Publicerad 2014-03-31 04:55:50 i Allmänt,

Känner för att skriva av mig men har egentligen ingenting att säga. Är konstigt det där. Jag har bott i Kanada i sju månader nu. Inte så länge egentligen, om man tänker på att det bara är ett skolår jag är här och hur många år jag gått i skolan hemma redan. Men det är faktiskt himla långt också. Under de tre kommande månaderna finns det mycket att se fram emot och mycket som kommer hända.
April ser ut såhär: 10-12, skolpjäs-framträdanden (och massvis med övningar innan dess), påsklov och släktträff med nya familjen, Montreal-resa med franskaklassen 26-28. Sen kommer maj med Choral Festival (enorm sång-dag med körer från hela Ontario. Woodland är värdskola i år). Förhoppnigsvis kan jag gå med i Ultimate Frisbee-laget (superkul sport faktiskt) och börja träna utomhus. Det är try-outs för det men det borde nog inte vara några problem. Sen har vi vårkonsert och dagen efter det är det dags för Formal, eller prom. En vecka senare jag förhoppningsvis besök från Sverige (ska till och planeras först dock). Sen kommer juni, med 30 graders värme, slutspurt i skolan, exams och graduation som jag lyckligtvis kommer få ta del av. Första juli är det Kanadas nationaldag och den ska till att firas minsann. Dels för att det är en stor högtid och partydags, men också för att det är min sista dag i det här landet. Sen är jag hemma. Vart tog tiden vägen liksom?

Just nu skulle jag nog faktiskt hellre vara hemma i Sverige, för jag missar ett besök från Estland som jag jättegärna skulle viljat vara med om. Liis, du kommer i sommar också va? Annars kommer jag till dig.

Varje dag ser jag tecken på saker som gör att jag blir mer och mer medveten om att tiden rinner iväg. Idag var det våren.
Jag och lillebrorsan

Det är fortfarande massvis med snö kvar, men idag tog vi i alla fall en promenad längs floden där isen börjat spricka och när vi kom hem åkte skyfflarna fram, för nu är vi trötta på vintern! Om en vecka eller två kommer allt vara borta och då kan vi börja njuta av livet utomhus också.
 
Jag vet att jag för det mesta bara skriver om händelser som sker och saker jag gör, mest för att det går snabbt och för att det bara är att hålla sig till faktan. Men det händer så mycket annat också. Februari och mars gick upp och ner i skolan, på alla vis. New York-resan och veckan därefter var superbra, sen gick det utför, sen upp och sen ned. Det är ganska förvirrande och frustrerande att allting ska förändras hela tiden. Jag har kompisar i skolan att vara med och är otroligt glad över att jag äntligen passar in i alla sammanhang, att jag vet vilka personer jag bör umgås med och vilka som inte är så lämpliga, fastän jag nödvändigtvis inte pratat med dem. Att jag inte behöver fråga vad som är på gång så fort nånting nytt händer, och att jag kan vara med och diskutera saker som hänt för att jag faktiskt var där. Det tar allt minst ett halvår att komma in i ett nytt samhälle, om inte mer, och nu är jag där, vid den tröskeln. Men samtidigt påminner kalendern om att jag bara har 94 dagar kvar innan hemresa och att jag snart måste lämna allting jag så långsamt lyckats bygga upp. Det värsta av allt är att jag aldrig kommer komma tillbaka och uppleva livet likadant som när jag lämnade det.
Folk börjar fråga om jag inte kan stanna och gå årskurs 12 här också, göra klart high school och ta graduation på riktigt. Att bara höra det får mig att känna mig värdefull och såklart gör det ännu svårare att åka härifrån. Jag har så många halvklara relationer som skulle behöva ett år till och jag skulle mer än gärna stanna för att fortsätta med dem. Vore det inte för hålet som drar isär mitt liv i Sverige och mitt liv i Kanada skulle jag stanna. Men jag måste komma hem.
 
Det kommer bli jättekul att träffa alla jag saknat, berätta allt jag varit med om och höra om vad som hänt därhemma. Men sen då? Ett år kvar i skolan. Ett helt år. Lika länge som jag kommer ha varit i Kanada när jag åker hem. Jag gillade skolan i Sverige innan jag åkte iväg, men det är annorlunda nu. Vanligtvis brukar utbytesstudenter säga att de blev "så himla motiverade" till skolan igen efter ett år utomlands och att allt blev mycket lättare när de kom hem, men jag tror inte det kommer bli så för mig. Det är annorlunda. Det jag kommer sakna mest och det som gör att jag tvivlar på hur bra jag kommer trivas nästa år är gemenskapen. Den sociala biten. Har aldrig varit så social som jag är nu och jag gillar det. Folk tycker här att de kanadensiska ungdomarna håller på med telefonen hela tiden och att de "aldrig kan lägga den där saken ifrån sig", men jag säger ofta att då har ni inte varit i Sverige, och då blir de chockade eftersom de tänker att det inte kan bli värre än såhär. Men de är inte i närheten så beroende av internet som vi är därhemma. Det är löjligt. Och jag är glad att jag fick möjligheten att uppleva det för ett år. Att man har så otroligt mycket roligare genom att umgås på riktigt, utan telefoner närvarande hela tiden. Vi har tur som fått datorer på skolan hemma, men de förstör så himla mycket också. Kreativiteten försvinner och istället för att hitta på något att göra tillsammans letar man upp en youtube-video och sitter och skrattar för sig själv.
Kanske är dags att införa några sporter och spirit-dagar på skolan nästa år? Eller skolorkester, kör och utflykter? Så att man får en chans att lära känna varandra på riktigt. En riktig fördel jag tror att amerikanska/kanadensiska skolor har jämfört med våra är alla aktiviteter som är del av skolan. Jag vet alla mina klasskompisars intressen och vad de gillar för jag vet vilka sporter de håller på med, vilka lag de är med i, om de medverkar i orkestern, skolpjäsen, kören o.s.v. Hemma är vi nästan anonyma. I skolan gör vi skolarbete och sen går vi hem. Livet är privat. Låt ingen veta mer om dig än vad som är nödvändigt.
Det kanske känns överdrivet det här, men skillnaden efter att ha varit här i snart ett år är enorm. Och det är just det som är orsaken till att jag inte är superduper-motiverad till att komma tillbaka till skolan nästa år. Oturligt nog. Jag vet att det kommer bli bra, det är trots allt Sverige vi pratar om. Jag har inte gått och blivit hundra procent kanadensare på bara ett år, men jag tror bara inte att jag kommer trivas precis lika bra som jag gjorde innan.
 
Osammanhängande och emotionellt inlägg, jag vet... Inte likt mig... Men nån gång måste jag bara få skriva av mig.
 
 
 
 

Twin Day

Publicerad 2014-03-31 03:17:46 i Allmänt,

I fredags var det Twin Day i skolan vilket betyder att man tar tag i en kompis, klär sig likadant och låtsas vara tvillingar för en dag. Ganska kul faktiskt, speciellt i vissa fall när två personer är så lika så man kallar dem varandras namn av misstag.
Här är några bilder från dagen:

Brittany och Rebekah med förra årets choir shirts!
Sarah, Kaitlyn och Beth med våra coola drama-tröjor! En sån tröja får alla som är med i årets skolpjäs 
Madeleine och Julianna
Teri och Marieke
Och så jag och Kelly!

My Canadian Birthday

Publicerad 2014-03-27 04:56:00 i Allmänt,

Livet som artonåring går bra. Det rullar på. Precis som vanligt ärligt talat... 
Även fast det inte är någon större skillnad att vara arton, så var min artonde födelsedag speciell. Inte minst för att den firades i Kanada. 
 
Eftersom jag precis är nyinflyttad i min värdfamilj finns det en hel del nya saker att göra och aktiviteter att gå på. En av dem är youth group. De allra flesta i min skola går till youth group någon gång under veckan för att ha kul och umgås med andra ungdomar. Liven här kretsar kring kyrkan, speciellt i det "community" jag hamnat i. Lika vanligt som det är att fråga var någon bor frågar man också vilken kyrka de går till. Jag skulle inte säga att detta är typiskt för Kanada, utan att det blivit så för mig mer för att jag hamnade i en kristen skola, och därav också får alla kontakter därifrån. Det är himla bra på nåt sätt. Det känns bara bra och tryggt på ett sätt jag inte riktigt kan förklara. Man kan säga att vi är en enda stor kyrkfamilj där alla bryr sig om varandra. 
Nu kom jag in på ett helt annat ämne men i fredags gick jag i alla fall till youth group i en ny kyrka, med nytt folk. Det var helt okej. Jag kände ingen först men min värdsyster och bror var där i alla fall så det var inte så farligt. Traditionen på fredagkvällarna är att man först träffas i kyrkan och gör diverse saker och sedan åker till Wendy's som är en snabbmatsrestaurang. Sedan sitter man där tills de stänger. Så det var det vi gjorde i fredags, men inte nog med det. Eftersom det var min födelsedag dagen efter och Bethany (min värdsysters) födelsedag på onsdagen (alltså idag) bjöd ungdomsledaren på tårta!! Himla snällt av honom!
God men mäktig chokladtårta
Min värdsyster Bethany!! Happy Birthday!
 
Dagen efter var det min födelsedag på riktigt. Jag vaknade av att Bethany och Marieke skrämde ihjäl mig efter att ha gömt sig i min garderob. Ni vet en sån där typisk amerikansk garderob där det får plats flera personer. Sedan blev det kanelbullar och frukt till frukost. Ja, ni som undrar. Här är det inte gröt och fullkornsbröd som gäller utan söta saker. Men jag har vant mig vid det. Vita toast med strössel på och sockerflingor har jag inga problem att äta klockan sju på morgonen. Nyttigt är det troligtvis inte men poängen är att jag faktiskt vant mig vid nåt som jag hade jättesvårt med i början av året.
 
Efter frukosten bar det av till Robotics-tävling. Min äldsta värdbror som går i årskurs 9 är med i skolans robotklubb (det finns faktiskt en sådan) och den 22 mars var det dags för tävling. Flera olika lag från Ontario och ända bort ifrån Kalifornien kom för att vara med. Kan visa en video om några bilder från det en annan dag. 
På eftermiddagen hade jag några tjejkompisar över, så vi hade kul, gick på promenad till grannarna, tittade på Frozen och åt tårta! 
Presenter från kompisarna. Swedish Berries är med såklart
Tårtan de gjort iordning! Sverige-färger och allt!
 
Sedan kom det även ett paket på posten några dagar senare från Sverige innehållande massvis av överlevnadssaker - såsom daim, marabou, alghrens bilar och en midsommarstång!

Hitta "felet" :)

Min födelsedag blev jättebra. Det enda jag kunde hoppas på som kunde varit bättre var vädret. Allt är fortfarande snötäckt och om några dagar är det april. Herregud vad tiden går fort. Fast från och med imorgon ska det vara plusgrader så vi får se om vintern bestämt sig för att smälta bort eller inte. Jag hoppas på det.

 







 

Time to be realistic

Publicerad 2014-03-24 03:46:40 i Allmänt,

Jag är inflyttad hos min tredje (och förhoppningsvis sista) värdfamilj! Känns bra hittills, med en nästan jämnårig syster och två småbrorsor.  Jag bara vet att de sista tre månaderna i Kanada kommer bli de absolut bästa.

Jag är officiellt arton år. Det betyder att jag får rösta (tur att jag är expert på kanadensisk lag nu då höhö) , ta körkort (måste börja övningsköra först) och dricka alkohol (wow, jag bryr mig).  Dessutom är jag vuxen. Mamma, pappa… sluta skratta.

Skolpjäs-premiär om två veckor!! Kläder (läs: blekrosa, puffig klänning)  - bra!  Smink - bra! Repliker, rörelser och timing… Inte så bra. Men det är ju låååångt kvar. Eller...

Drömmer om sommarvärme (som inte verkar existera i det här landet). Idag var det minus 12. Du vet att du är i Kanada när folk utbrister "jag ser gräs!" som om de aldrig sett något sådant underbart förut.

Ska ta graduation-kort idag - med studentkläder, diplom och en sån där cool hatt med toffs på. Be jealous. 

Har äntligen sett Disneys "Frozen". Herregud vad den filmen är överallt här. Shoppingcentret, skolan, hemma. Kunde varenda ord i låtarna innan jag ens visste vad filmen handlade om.

Skol-balen närmar sig!! (alltså snart = 23 maj) Två månader är i alla fall vad alla tjejer definierar som "snart". Klänning måste inköpas. Och skor.

Börjat skriva lista på allt jag måste göra när jag kommer tillbaka till Sverige. Kommer nämligen vara där om inte mindre än 100 dagar. Sjukt konstigt, men kul. Ser fram emot att träffa alla igen. Allra helst på flygplatsen, wink wink ;)

På Ikea-besök i Burlington

Publicerad 2014-03-20 03:51:37 i Allmänt,

Äntligen har jag varit till Ikea!! Det tog allt ett tag, men nu har jag varit där! Eftersom vi var lediga förra veckan passade vi på att ta oss en liten tur till Sverige-land.

Ektorp-soffan, precis som vi har hemma! Att ta ett kort i den var absolut nödvändigt

Pastaälgar!!!
Söta lillasystern i huset visar upp knäckebrödsavdelningen
 
 

Den här bilden vägrar att lägga sig på andra ledden... Men ja, jag kände mig aningen svensk
Gillar den väldigt precisa uttalsguiden till hur man säger "hej då" på svenska... Eller inte...
 
När vi kom hem dukade vi bordet med knäckebröd, lingondryck, pepparkakor och julmust så att alla fick smaka. Jag lärde dessutom alla vad "fika" är, så nu har jag uppfyllt min plikt som svensk medborgare :) Barnen i huset frågade hela tiden om vi kunde fika efter det.
 
Och bara så ni vet så går påskmust inte riktigt hem här i Kanada. I alla fall inte i den här familjen. Lingondrycken var populär dock, och pepparkakorna gick åt med en gång.
 
 

Spring is on its way

Publicerad 2014-03-12 10:04:00 i Allmänt,

Det var en fin dag idag. Solen kom fram för första gången sedan november. Okej, lite överdrivet kanske, men det känns nästan som det. Den värmde skönt idag i alla fall och jag gick utomhus utan jacka en lång stund utan att börja frysa, fastän marken fortfarande är täckt med snö.
Utsikten från huset. Ser rätt så fint ut i vårsolen
Kirstin med hundarna. Älskar hennes jacka förresten
 

Blue Mountain

Publicerad 2014-03-12 02:24:59 i Allmänt,

Har varit och åkt slalom nu! Äntligen!
Trodde inte jag skulle hinna med det innan all snö försvann men det är ju trots allt Kanada vi pratar om. Det ska bli snöstorm inatt.
Det bästa stället i Ontario att åka skidor kallas Blue Mountain och ligger i precis intill Lake Huron, två timmar från Kitchener där jag bor.
Den röda pinnen visar var Blue Mountain ligger
 
Det har kanske 20 olika backar att åka. De är inte riktigt lika långa som backarna i Romme hemma, men nästan. Det var hur som helst jättekul att äntligen få åka lite slalom. Vi var där från klockan 12 på dagen till 10 på kvällen. 10 timmar alltså. Jag trodde verkligen inte vi skulle stanna hela dagen, speciellt eftersom vi hade fyra 10-åringar med oss, men det gjorde vi.
Här är backarna
Dagen spenderades med de här två tjejerna, Kirstin och Marieke!!
Fast totalt var vi 15 stycken som åkte. Familj, grannar och vänner!
Lägg märke till den annorlunda utsikten. Såna här hus ser vi inte direkt hemifrån. Allra längst bort kan man se Lake Huron också

Här kan man se Lake Huron ganska tydligt
Fikapaus uppe vid toppen

Mellan klockan 8 och 10 på kvällen var det i princip bara vi kvar i backen så vi körde lite race och hade extra kul där en stund, utan att behöva vänta i liften. Jag, Kirstin och Marieke räknade ut att vi hunnit med att åka ned för backen ungefär 50 gånger under dagen. Dessutom tog vi tid hur lång tid det tog för mig att ta mig ned för backen och delade det med de 1300 meter som backen var. Så nu vet jag åkte i 61 km i timmen. Kändes jättefort, fast då svängde jag inte mycket heller!

Fun facts:
- De har inga ankarliftar här. Inga alls. Det kör bara på sittliftar - Northamerican lazy style antar jag :)
- Backarna är inte gröna, blåa, röda och svart som i Sverige. Den enklaste är grön, den näst enklaste är blå, sen kommer svart och de allra svåraste kallas black diamonds.
 

Gårdagen i bilder

Publicerad 2014-03-09 12:19:00 i Allmänt,

Under March Break-veckan kommer jag bo hemma hos Mariekes familj. De bor ute på landet och har fullt hus (6 barn boende hemma), men jag gillar det! Jag bor här tillfälligt eftersom jag på måndagen efter lovet kommer att flytta igen, denna gången till Kitchener. Min gamla familj och jag funkade helt enkelt inte ihop.
Här är bilder från gårdagen. Det var en ganska rolig dag med en hel del nya upplevelser, bland annat detta:
 
Frukost ute i kycklingladan! Är du inte avundsjuk Magdalena??
Lukten där inne är inget vidare om man säger så...
Kände mig som en riktig bondflicka

Kolla in hur mycket snö vi har! Är det inte sjukt!?

Jag och Mariekes värdsyster Kelly bakade tårta till 10-åringen i huset
Söt kissemisse som värmde sig i vårsolen

Post!!
 Det fina huset

Mer snö! Lika högt som jag är lång

En typisk vy häromkring

Älskar solnedgångarna!

 
 

March Break har börjat!

Publicerad 2014-03-08 23:18:00 i Allmänt,

Har haft en kanonbra början på March Break. Från torsdag till fredag sov jag och Marieke över hos en klasskompis som bor i Kitchener. Familjen var helmysig, fullt hus med 6 ungar! Har jag nämnt att familjerna här är jättestora förresten? Kan vara för att en stor del av dem är av holländskt urprung, jag vet inte, men 5 eller 6 barn är helt normalt!
Så vi tog skolbussen hem till vår kompis Emily efter skolan, spelade Wii och dansade nere i källaren, åt kakor med mjölk, jag lärde mig åka rip stick (typ som en skateboard fast med två hjul) och vi hade det bara bra helt enkelt.
Vi åkte och shoppade och jag sa att jag älskar Target och det gjorde Emilys mamma också så då åkte vi dit och hade lite kul.

Vi såg en traktor så vi kände för att posa framför den :)
På Target hehe
Riktigt stora kanadensiska hus!!
Emily och Marieke



Det här är rip sticking!! Jättekul!
Påsken närmar sig!!

Såhär gör kanadensarna med mjölken förresten. Man använder inte mjölkförpackningar, utan mjölken kommer i plastpåsar. Sedan får man klippa ett hål i plastpåsen och sätta den i en kanna. Rätt så kul.
 
 
 
Det blev en riktigt "amerikansk" (eller kanadensisk då) helg. Efter Target åt vi lunch på en hamburger-restaurang och fick världens största läsk-glas!
 
Nästa vecka ska vi tillbaka hem till Emily! Förhoppningsvis kan vi ta ett dopp i hennes mormor och morfars pool. Kommer bli jättebra!
 

New York, Del 2

Publicerad 2014-03-08 22:28:10 i Allmänt,

Fina färger tidigt på morgonen

Söndagsmorgonen inleddes med ett av årets viktigaste händelse för Kanada - hockeyfinal
Canada vs. Sweden...
Tror varenda rum gick upp en hel timme innan vi egentligen behövde vara uppe, bara för att kolla på finalen. Det var klockan 7 på morgonen för oss. Vi gick ner till lobbyn och hämtade frukost med oss upp till rummet. Sedan började det. Måste säga att jag hade rätt så kul under de där två timmarna som matchen höll på. Även fast Sverige förlorade. Det är allt något speciellt med att titta på hockey med kanadensare.
 
Direkt efter matchen var slut gick vi ned för att samlas och jag fick skämtsamma kommentarer om hur Kanada krossade Sverige. De tog inte slut förrän en hel vecka senare.
 
Söndagsförmiddagen tillägnades i den här kyrkan:

Eftersom vi är i New York tänkte våra lärare att vi skulle få vara med om en speciell gudstjänst, så vi tog bussen ut till Harlem för att gå till en Afro-amerikansk kyrka. Det var annorlunda om man säger så. Kyrkan var enorm, så halva församlingen satt på balkonger ovanför. 99 procent av människorna var svarta och väldigt, väldigt uppklädda. Vi hade blivit tillsagda att om vi inte har finkläder på oss så fick vi inte komma in. Det är för att de svarta i det här området har haft ett rykte om att de är sjaskiga och mindre värda. Sitter nog kvar från rasismen i USA för ett antal år sedan. Så därför införde kyrkan regeln att man måste vara extremt finklädd för att bevisa att svarta människor är mycket värda de också - att de håller standarden. Jag tyckte det var bra, och det kändes så himla amerikanskt att sitta i den där kyrkan. Kvinnorna hade klänningar på sig, stråhattar och pärlhalsband. Gudstjänsten varade i två och en halv timme och prästen halvskrek när han predikade, följt av ett antal "Amen" från församlingen så fort han sa något bra eller inspirerande. Sedan sjöng vi jazziga gospelsånger och klappade händerna som aldrig förr. Visa ställde sig upp och dansade loss. Härligt.
 
Halv tre på eftermiddagen var vi klara i kyrkan. Alla var hungriga så vi gick till iHop, International House of Pancakes för att äta pannkakslunch. Jättegott. Resten av dagen spenderades på det mest turistiga sättet tänkbara. Vi tog båten till Ellis Island och tillbaka för att få se frihetsgudinnan och sedan på kvällen, halv elva befann vi oss uppe i Empire State Building.
På promenad i stan
Emily, Jag, Johanna och Kaitlyn
Brooklyn Bridge

Och så frihetsgudinnan!!
Manhattan Skyline


Empire State Building var nog det bästa på hela resan. Jag bara älskar att befinna mig så högt uppe i luften och se ut över hela staden, speciellt när det är mörkt ute. Säkerheten var hög, men det kan man ju förstå med tanke på vad som hände i den här staden för 13 år sedan. Vi blev scannade och blev med på kort innan vi fick gå upp.
Utsikten däruppe är fantastisk! Fast det var väldigt, väldigt blåsigt
Här är jag och Johanna
Man kan knappt se staden i bakgrunden
På bottenvåningen i byggnaden. Här sitter en vakt och vaktar
 
Hemresan på måndagen var seg. Det var meningen att vi skulle stanna till i New Jersey och spela på ännu en skola, men det blev avbokat i sista sekund eftersom skolan haft för många snow days under vintern så de behövde klassrumstiden. Men det tog tid att komma hem och vi blev sena ändå, så det var nog lika bra.
Vi stannade till i New York State igen för att äta lunch och kvällsmat och alla gick in på Tim Hortons (såklart). Kanadensare som de är har de ju varit utan "riktig" mat under hela tre dagar!! Självklart måste de handla där.

Det bästa med hemresan var att hela bussen började sjunga den kanadensiska nationalsången så fort vi åkte över gränsen. Jag har lärt mig den nu så jag kunde sjunga med!!
 
 

New York, Del 1

Publicerad 2014-03-08 20:29:00 i Allmänt,

New York-resan började tidigt på fredagsmorgonen, precis som alla Woodland-resor gör har jag märkt. Vi fick våra väskor kontrollerade av lärarna (även detta en skol-rutin), packade bussen full med bagage och instrument och sedan bar det av.

Vårt första stopp var St. Catherines, vilket ligger nästintill den amerikanska gränsen om man åker österut. Där stannade vi för att uppträda med orkestern på en låg- och mellanstadieskola. Det var intressant att komma in i en annan skola och se hur det såg ut för hittills har jag bara varit inne på Woodland och ingen annan stans. Även denna skola var kristen och eleverna bar skoluniform, vilket inte är så vanligt i Kanada, men det förekommer.
Vi spelade ett tiotal låtar sammanlagt. Några med hela orkestern och några duetter, eller i små grupper. Jag spelade en flöjt/klarinett-duett och även en låt i ”small ensemble” med 6 personer.

Efter framträdandet åkte vi vidare med bussen över den amerikanska gränsen. Precis som förväntat tog det lite extra tid för mig att komma över för jag var tvungen att fylla i en blankett, ta fingeravtryck, ta ett kort och betala några dollar. Hela gruppen hann gå igenom innan jag var klar så en lärare väntade på mig tills allt var fixat. Sen fick jag applåder på bussen när jag kom tillbaka för att de amerikanska säkerhetsvakterna lät mig komma in. Hahaha, bästa klassen ever!

Vi stannade och åt lunch i New York State, körde ytterligare 6 timmar med bussen, stannade för kvällsmat lite närmare New York och sen till slut kom vi fram till slutdestinationen. Vi blev avsläppta på Times Square och fick fritid där i ca en timme. Vi tog oss runt 3 kvarter på den tiden för det fanns så himla mycket att titta på överallt. Skärmar som blinkar, stora reklamskyltar och höga skyskrapor. Blandat med en och annan utklädd disneyfigur här och där. Så fort vi kom till hotellet slängde sig alla i sängen och sov med en gång.


Times Square
Ett enormt Forever 21, som vi tyvärr inte hade allt för mycket tid att kolla igenom


Inne i Disneyaffären

Tyckte bara gatuskyltarna var lite coola :)

På lördagsmorgonen åt vi frukost på hotellet och sedan bar vi oss av till Manhattan där vi skulle ha en workshop med en professionell dirigent. Vi höll till uppe i en hög byggnad på fjortonde våningen i downtown. Gruppen var uppdelad i två, för vi har två olika musikkurser på skolan. Den ena är orkestern, som jag är med i, och den andra kallas ”shred”. Shred class är mer som en kurs där man gör covers av andra låtar, kommer på låtar i små grupper och uppträder etc. Så dirigenten jobbade med oss i en och en halv timme, försökte få alla att stämma med varandra (vilket är en utmaning i skolorkestern) och arbetade med dynamiken i låtarna.

Urpackning av bussen
Här satte vi upp för orkestern
I dessa rum har massvis med auditions för kända filmer hållit hus!! Var rätt så coolt!
Utsikten från workshopen
Här går vi runt med notställ mitt i New York, inget konstigt alls
 

 Efter lunch gick vi på ”Pippin”, som är en ganska populär broadway show.  Den handlande om en man som försökte komma underfund med vad som var meningen med livet, men hela handlingen var lite skum tyckte jag. Dessutom var det en massa akrobatik inblandat, sång och dans. Alla delarna för sig var helt okej men tillsammans blev det bara konstigt. Den var bra, men inte min favorit!

Det sista vi gjorde på lördagskvällen var att gå till en nattklubb. Låter kanske lite skumt, speciellt eftersom vi är ute med skolan, men det är i alla fall vad vi gjorde. Blev ingen supersuccé, för hela lokalen var proppfull med människor så vi gick ut därifrån efter en timme och åkte tillbaka till hotellet.

 
 

A Heads Up

Publicerad 2014-03-04 05:14:24 i Allmänt,

New York was awesome. Let me say that.
I usually don't like trips with big groups because it's really hard to keep track on everyone and people just seem to disappear in the crowd, but this time it was great! I had a fantastic time and got so much closer to my class mates - especially those in grade eleven. But I guess that's what happens on a bus ride when you're squished together in the back of a bus for 10 hours. Twice. You just have to get to know people. And also, comments about the Canadian hockey victory never seem to escape me. People love to make fun of me now, because Sweden lost. But it's kind of entertaining!

Some time soon I'll write about the whole trip. But for now, I have lots of things that have to be done before March Break starts on Friday. I'm looking forward to that, even though I'll miss school a lot. Sounds strange, but it's so true.
 
 

Om

Linnea Källgren

Hej! Mitt namn är Linnea och här kommer jag berätta om mitt liv som utbytesstudent i Kanada, på andra sidan jordklotet! Jag är 18 år och bor just nu i Kitchener, Ontario där jag bor i en värdfamilj och går på Woodland Christian High School. Jag åker med organisationen YFU!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela