canadaadventure.blogg.se

Mitt år som utbytesstudent i Kanada 13/14

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2013-07-15 14:45:39 i Allmänt,

Nu börjar mitt utbytesår närma sig så det är nog dags att börja skriva här på bloggen om allt som sker och det som kommer hända framöver. Om 41 dagar befinner jag mig på kanadensisk mark och kommer börja prata engelska med allt och alla! Det känns lite overkligt att det är så kort tid kvar, och ärligt talat vet jag inte riktig hur jag ska spendera den här sista tiden på rätt sätt. Jag kommer nog inte känna mig tillräckligt förberedd i alla fall, för jag har verkligen ingen aning om hur mitt liv i Kanada kommer se ut eller hur jag kommer känna när jag är där.

Just nu väntar jag på värdfamilj i alla fall, vilket YFU meddelat att jag har, men som de inte vill avslöja än eftersom allt inte är helt klart. Tydligen så är min skola som jag ska gå på översvämmad och därför dröjer det lite innan de kan bekräfta skolplaceringen. Därför vill de inte heller berätta hur familjen ser ut i fall det skulle bli ändringar. Det enda jag vet säkert är att jag inte kommer att bo i Toronto. Vi får se helt enkelt!
 
 
Jag åker alltså till Kanada den 26 augusti. Själva flygresan kommer ta cirka 14 timmar, med väntetid, mellanlandning på Island och allt sådant. Sedan kommer jag spendera två eller tre dagar (tror jag) i Toronto på förberedelseläger tillsammans med alla andra YFU-studenter som ska vara i Kanada i år. Vi kommer att vara totalt 35 stycken från hela världen - Australien, Belgien, Brasilien, Colombia, Danmark, Ecuador, Finland, Frankrike, Tyskland, Japan, Nederländerna, Norge, Venezuela och så jag från Sverige då. Hur många som kommer från varje land vet jag inte, men jag är i alla fall ensam från Sverige.

 
 
 
 
 
 

Om

Linnea Källgren

Hej! Mitt namn är Linnea och här kommer jag berätta om mitt liv som utbytesstudent i Kanada, på andra sidan jordklotet! Jag är 18 år och bor just nu i Kitchener, Ontario där jag bor i en värdfamilj och går på Woodland Christian High School. Jag åker med organisationen YFU!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela