canadaadventure.blogg.se

Mitt år som utbytesstudent i Kanada 13/14

Nyårsafton

Publicerad 2014-01-02 05:54:00 i Allmänt,

Dags för nyårsfirande. Klockan sex på kvällen här släckte vi alla lamporna i huset, tog fram knäckebrödsmackorna och champagneglasen för att fira svenskt nyår. Jag startade live-sändningen på svtplay och sen väntade vi på det nya året, och sa gott nytt år (på svenska förstås) till varandra. Det var jättekul.

Klockan 9 gick jag och Rebekah ner till uptown Waterloo för att titta på fyrverkerierna där. De har familjefirande vid den tiden, så att även barnen kan fira det nya året (även fast det var 3 timmar senare) så raketerna kom vid 9, inte vid midnatt. Isrinken var full med folk och de spelade en ”2014-wooho-cool-låt” i högtalarna, som räknade ner minuter och sekunder tills det nya året. Antar att det var en låt som var menad för midnatt, men när musiken räknat ned ”fem, fyra, tre, två, ett, nooooll!!!” så kramade all om varandra och sa happy new year precis som om det skedde på riktigt, och klockan var fortfarande 9. Vi hade ganska kul åt det.

 

 

Väl vid midnatt bar det av ner till downtown Kitchener. Jag, min värdpappa och Celeste åkte dit och vi tog med oss skridskorna. När vi närmade oss kunde vi höra musik, och min värdfar utbrast – ”men det är ju ABBA!” Så då blev jag jätteglad, och jag och Celeste hoppade ur bilen och sprang fram tills scenen där musiken kom ifrån. Det var som om de visste att jag var där. Svensk musik vid kanadensiskt nyårsfirande var inte direkt vad jag förväntade mig. Så efter att hela Kitchener dansat och sjungit med till Super Trouper och Dancing Queen började nedräkningen till det nya året – denna gång på riktigt.

Ser ni ABBA-tröjan han har på sig till höger?
 

Sedan började vi det nya året med skridskoåkning, vilket var en bra start enligt mig. Har saknat att åka skridskor.

 

Och så en sammanfattning av den kanonbra sista dagen av 2013, i videoformat!

Gott nytt år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Linnea Källgren

Hej! Mitt namn är Linnea och här kommer jag berätta om mitt liv som utbytesstudent i Kanada, på andra sidan jordklotet! Jag är 18 år och bor just nu i Kitchener, Ontario där jag bor i en värdfamilj och går på Woodland Christian High School. Jag åker med organisationen YFU!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela